Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kolektivně do ráje

Lidská historie je od počátku plná nezbytné spolupráce lidských bytostí, protože není tvořena holou plochou osudů každého narozeného člověka, do kterého tepe každý den božské kladivo (pro ateisty jen kladivo dějin), aby z něj byla vytepána vzácně individuální  osobnost. Ta vytepaná plocha každého člověka je ale současně mačkána všemi místními tlaky tak, že i když každý člověk je jedinečný, analýzou lidských dějin nakonec můžete zjistit, že na zemi v každé době existují stejně jen tři druhy lidí.   

Ty tři druhy lidí byli a jsou v každé společnosti, ať je totalitní či svobodná. Jsou to lidé nahoře, lidé uprostřed, a ti dole. Nezaměňujme toto rozložení lidí ve společnosti v závislosti na velikosti jejich IQ, na jejich víře v jahéhokoliv Boha, na jejich důvěře v jakoukoli politickou stranu či mesiáše, protože po jakékoliv revoluci či převratu, společenské změně se struktura společnosti vždy vrátila a v budoucnu i vrátí do tohoto třívrstvého rozložení. Samozřejmě po náležitých přesunech lidských skupin mezi vrstvami. Počet lidí v jednotlivých vrstvách se mění, v průběhu historie se mění i postoje a vztahy lidí v jednotlivých vrstvách k lidem, kteří jsou  ve vrstvách dalších.

To co se však nikdy nezměnilo jsou skutečné cíle těchto vrstev. Tyto cíle jsou opravdu a dokonale neslučitelné. Cílem horní vrstvy je zůstat na svém místě, rozšířit svůj vliv globálně a neztratit moc, cílem střední vrstvy je zničit a  zaujmout místo horní vrstvy, nebo ji aspoň rozšířit o sebe a to jakýmkoli způsobem. A ti dole, ať se mají dobře nebo trpí bídou mají jediný cíl, zrušit včechny třídy, zrušit rozdíly a vytvořit novou dokonalou společnost,  kde budou mít všichni stejně. Pravdou je, že těch dole je relativně mnohem více, než těch uprostřed či nahoře a hlavně většina ani nemá tušení, že je ti uprostřed chtějí jen využít ve svém boji na změnu a tak jim poskytnou revoluce. Mnoho revolucí. A ty jim nabídnou rovná lidská práva, rovnost před zákonem, rovnost na stejná sociální práva, rovnost na práci, rovnost na bydlení, rovnost na ... Každá revoluce něco nabídla.

V toku celých dějin lidské existence se neustále vede boj, který je vlastně stále stejný. Ale je pravda, že ve výsledku každého takového boje je počet mrtvých různý. Počet mrtvých závisí na tom, zda boj je malá revoluce v malém státě, nebo boj přeroste v ničivou světovou válku. Jakmile střední vrstva některou z revolucí dosáhne svého cíle, změní se v horní třídu nebo ji rozšíří, vyselektuje se nová střední vrstva a boj začíná znovu. Přestože se po staletí mění sociální postavení těch dole a i oni postupně bohatnou a netrpí už ničivou bídou jako před sto lety, neuvědomují si ten základní zákon, že lidská rovnost neexistuje. A žádná revoluce ji nevytvoří.

Tento základní model, který neřeší proč lidsvo existuje, ale jak funguje, dokonale propracoval George Orwell v knize 1984. Pokud se nevzdáte tohoto modelového nadhledu nad realitou a sestoupíte níže do reálné situace lidské společnosti třeba v ČR, zjistíte, že střední třída vytvořená v naší společnosti vůbec není totožná s těmi lidmi uprostřed a lidí dole je vlastně plná republika.  Jsou to všichni Ti, kteří vědí, že jedinou cestou do ráje je kolektivismus a ten může přijít v jakékoli formě - relativně děmokratický, ale  regulatorní nebo direktivní až totalitárně neobolševický.   

Postupem doby  se lidé nahoře přeskupili tak dokonale, že již nejednají intuitivně jako předešlé generace jejich předchůdců a vědí moc dobře, jak ochránit před likvidací své postavení a moc. Svoji oligarchii ochrání kolektivismem, aby nedošlo v jeden okamžik ke spojení atributů, jako je přílišná nespokojenost těch dole, vznik velmi agresivní střední vrstvy či absolutní neschopnost vládnout, spolu s totální ztrátou sebedůvěry. Bohatství a privilegia se nejlépe ochraňují pokud jsou kolektivním vlastnictvím. První fází socialismu s devastací soukromého vlastnictví všeho důležitého co zvyšuje rozvoj společnosti jsme již zažili. A nostalgiků po tomto období je plno nejenom při sledování retra zbytečné našívaší TV, je jich plno i při natěšeném sledování vzrůstající zpupnosti současných komunistů včetně jejich stbáckých pomahačů.

Další fáze  socialistického kolektivního ráje  nebude tak tupá jako zupácká normalizace, kterou už staří i mladí procitnutivší kolektivisté s lidskou tváří nepokládají za totalitu, protože ta se vyřádila na skutečné střední třídě naší společnosti jenom v době po WW II a v padesátých letech. Budoucností kolektivního sociálního ráje nebude reinkarnace naší prožité socialistické minulosti Marxe a Lenina, ale ani jí nemohou být utopie vycházející například z myšlenek  Jacgue Fresca a jemu podobných. Protože tito věří, že lidé do kolektivního ráje dojdou bez donucení dobrovolně. To nenastane nikdy.

Současné oligarchie se již dobře přizpůsobily a poučily od těch, které přišly o moc tím, že buď zkostnatěly nebo vyměkly.   Pochopily, že nezáleží na jednotlivých lidech, na rodině, národech,  ale jen na principech, které se musí neustále zdokonalovat ve prospěch technokratické moci a občany podle nich vychovávat.  Vládnoucí oligarchie netoleruje liberální ideje, ohlížení se po svobodném tržním prostředí starých časů a nejdůležitější pro ni je správná výchova nových generací občanů. Ta výchova zajistí to, že občané přijmou bez zásadních protestů  zvrácený smysl skutečnosti v  daleko větší míře než v současné době - záchrana ekologie, změna zdrojů, změna rodiny.

14.2.2014

Autor: Mirek Picek | pátek 14.2.2014 17:00 | karma článku: 8,42 | přečteno: 381x
  • Další články autora

Mirek Picek

Víra v hlavě a víra v srdci

V čem je Vaše nebo moje víra? V kompromisu? Charles Bukowski v jednom rozhovoru řekl: "Víra je v pořádku, teda pro ty, co ji mají. Já mám více víry v instalatéra než ve věčné bytí. Oni dělají dobrou práci. Zajišťují, že hovna plavou."

14.1.2015 v 9:55 | Karma: 12,12 | Přečteno: 327x | Diskuse| Ostatní

Mirek Picek

Malevičův čtverec s Pussy Riot

Nenávistné odsudky věrných šikanistů běhajících okolo starých zbrojnošů, živých českých prezidentů Miloše Zemana a Václava Klause mě postrčili k tomu, abych si vyslechl rozhovor Zuzany Tvarůžkové s členkami Pussy Riot, které strávily dva roky v ruském vězení. Marija Aljochinová a hlavně Naděžda Tolokonnikovová mi připomněla problém Malevičova čtverce, o kterém jsem psal před rokem. Nepředpokládám, že ti běhači pochopili o čem Naděžda Tolokonniková vlastně mluví, protože vidí jenom její k..du. Možná by je zasvětil Miloš, ten ví absolutně všechno.

16.11.2014 v 18:30 | Karma: 10,15 | Přečteno: 1239x | Diskuse| Ostatní

Mirek Picek

Zmatek v hlavách

Lze udělat u nás velice snadno. Záleží na tom, zda ten zmatek chcete udělat sami v jiných hlavách nebo svoji hlavu bráníte. Jako člověk tolerantní přistupuju k myšlenkám lidí, které proudí a perlí přes články v tisku tištěném nebo přes celou blogosféru světa webů. Moje tolerance končí v diskuzní stoce. Pravdou je, že část zmatených hlav je zaťatá natolik, že ani snaživý mainstream tento zmatek již nemůže změnit, neboť dle oponentů těch zmatených hlav je ten zmatek nevratně maximální.

21.7.2014 v 18:30 | Karma: 5,82 | Přečteno: 190x | Diskuse| Ostatní

Mirek Picek

Další z mnoha dopisů Miloši Zemanovi

Pravda vítězí. Jistě, pane Zemane. Je to velmi krásné staré heslo, historicky propírané mnoha ústy, které nakonec naši dědové a babičky mohli poprvé uvidět 30.března roku 1920 vyšité na vlajce prvního prezidenta Československé republiky T.G.Masaryka. Váš předchůdce prezident Václav Havel v době federace přeložil pro Slováky a ostatní svět heslo na své vlajce do latiny. Jenomže „VERITAS VINCIT" není pro české husitské potomky to pravé ořechové, chybí tam DEI, protože husité na svých korouhvích měli napsáno "VERITAS DEI VINCIT". Pravda Páně zvítězí.

12.11.2013 v 17:00 | Karma: 21,82 | Přečteno: 767x | Diskuse| Společnost

Mirek Picek

Nejsou lidi

Myslím tím politiky a důležité státní úředníky. Nemyslím úředníky jako je sir Humphrey. Vlastně lidi jsou (a je jich plno), jenomže ti správní lidé nejsou na těch správných místech. Můžete namítat, že to není pravda, jenomže vyjímky jen potvrzují pravidlo.

16.10.2013 v 17:00 | Karma: 6,12 | Přečteno: 250x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Byla tam snaha mě zpochybnit, řekla Hynková Vrbová u soudu s Cimickým

23. dubna 2024  11:02,  aktualizováno  16:18

Je důležité, aby se na oběti sexuálního násilí nahlíželo jako na ty, kterým se má věřit, ne je...

Na sídlišti v Písku někdo zastřelil ročního psa, majitel se teď bojí o děti

23. dubna 2024  16:15

Neznámý člověk za bílého dne střelil vzduchovkou mladou fenku na zahradě na píseckém sídlišti...

Munice, která spustila evakuaci ve Skvrňanské ulici v Plzni, byla nefunkční

21. dubna 2024  20:30,  aktualizováno  23.4 16:14

Policie kvůli nálezu munice ve Skvrňanské ulici v Plzni evakuovala v neděli okolní byty i okolí. V...

Policie pátrá po dezinformátorovi Zítkovi. Nedorazil k soudu

23. dubna 2024  15:54

Policie pátrá po dezinformátorovi Pavlu Zítkovi. O pátrání informovala na svém webu v úterý...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 965x
Píšu o lidech. Kreslím a maluju lidi, nejraději ženský. ____________________________________________________ Moje obrazy najdete na webu picekmirek.cz nebo některé zde na videu. ____________________________________________________

Seznam rubrik

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky