Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Další z mnoha dopisů Miloši Zemanovi

Pravda vítězí. Jistě, pane Zemane. Je to velmi krásné staré heslo, historicky propírané mnoha ústy, které nakonec naši dědové a babičky mohli poprvé uvidět 30.března roku 1920 vyšité na vlajce prvního prezidenta Československé republiky T.G.Masaryka. Váš předchůdce prezident Václav Havel v době federace přeložil pro Slováky a ostatní svět heslo na své vlajce do latiny. Jenomže „VERITAS VINCIT" není pro české husitské potomky to pravé ořechové, chybí tam DEI, protože husité na svých korouhvích měli napsáno "VERITAS DEI VINCIT". Pravda Páně zvítězí.

Pane Zemane, jak je to s tou PRAVDOU PÁNĚ po generacích českých ateistů, asi moc dobře víte.  A navíc v současnosti by ta Vaše vyšitá PRAVDA všem chtěla přikázat, aby jste byl ceněn občany České republiky jako skutečný státník. Tak jako byl Brity ceněn Winston Churchill nebo Francouzi Charles de Gaulle. Ale zůstaňme u nás na českém dvorku. Vaším příkladem by mohl být i náš velký státník Jiří z Poděbrad,  který v těžké středověké době rozvinul svůj prapor s PRAVDOU a jako český král byl ceněn doma i v Evropě navzdory náboženské nenávisti roztažené ve všech státech po celé Evropě, která způsobovala intriky a války v boji o moc. Byl ceněn kvůli své státnické snaze spojit evropské vlády do projektu Všeobecné mírové organizace pro spolupráci a také obranu před muslimy, přestože byl Jiří z Poděbrad pokládán za husitského kacíře a opovrhován katolíky.

Prezident Václav Havel připoji ke své PRAVDĚ na prezidentském praporu také LÁSKU a použil tak slogan Gándhího pro svoji nestranickou ideologii "Pravda a Láska musí zvítězit nad lží a nenávistí". Ty všechny lidi, kteří se upnuli k tomuto krásnému nezpochybnitelnému krédu nemůžete  přeci pokládat za idioty a póvl, i kdyby byli novinářskými šupáky. Jenomže nejdůležitější pro všechny občany je to, čí PRAVDA zvítězí a jakou LEŽ porazí, viďte pane Zemane. Určitě jste rád, že občané v ČR jsou chytří a inteligentní občané, jen by nás mohlo být minimálně 20 - 30 miliónů. Pak by se třeba lépe schovalo těch 30% debilů a kreténů, a navíc ten póvl také do všeho strká nos, hned se všechno vykecá a nic se neutají, že pane Zemane. A přitom jde jen o nějaké pochroumané koleno, které řídí naši zemi. My Vás moc dobře známe již z doby, kdy jste řídil zemi jako opoziční premiér, jen jsme netušili, jak Vás těch deset let na Vysočině zdevastuje. 

         Moje Pravda a Láska musí zvítězit!, uhel (90 x 60 cm), M.Picek

 Jsem velmi rád, že na Vaši šíji nelze pověsit zlatý řetěz, který na sebe věšeli býčí šíje v době opoziční smlouvy, nicméně Vaše sebevědomí muselo být velmi poníženo, když V. Klaus obdržel americkou medaili za boj proti komunismu. Možná jste nepochopil, proč ji dostal a tak jste si tu zvyklost vyzkoušel při svém prvním prezidentském rozdávání medailí svým 15-ti  adorantům. Protože je Vaše působení v české politice nepřehlédnutelné, zvláštní pravdou je nakonec to, že Vaše úporná snaha sjednotit posledních 10 miliónů občanů dochází k naplnění.  Jen je zajímavé, že Vy zůstáváte na té opačné straně, možná to je ta Vaše genialita politického šachisty, že pane Zemane.

12.11.2013

Autor: Mirek Picek | úterý 12.11.2013 17:00 | karma článku: 21,82 | přečteno: 767x
  • Další články autora

Mirek Picek

Víra v hlavě a víra v srdci

V čem je Vaše nebo moje víra? V kompromisu? Charles Bukowski v jednom rozhovoru řekl: "Víra je v pořádku, teda pro ty, co ji mají. Já mám více víry v instalatéra než ve věčné bytí. Oni dělají dobrou práci. Zajišťují, že hovna plavou."

14.1.2015 v 9:55 | Karma: 12,12 | Přečteno: 327x | Diskuse| Ostatní

Mirek Picek

Malevičův čtverec s Pussy Riot

Nenávistné odsudky věrných šikanistů běhajících okolo starých zbrojnošů, živých českých prezidentů Miloše Zemana a Václava Klause mě postrčili k tomu, abych si vyslechl rozhovor Zuzany Tvarůžkové s členkami Pussy Riot, které strávily dva roky v ruském vězení. Marija Aljochinová a hlavně Naděžda Tolokonnikovová mi připomněla problém Malevičova čtverce, o kterém jsem psal před rokem. Nepředpokládám, že ti běhači pochopili o čem Naděžda Tolokonniková vlastně mluví, protože vidí jenom její k..du. Možná by je zasvětil Miloš, ten ví absolutně všechno.

16.11.2014 v 18:30 | Karma: 10,15 | Přečteno: 1239x | Diskuse| Ostatní

Mirek Picek

Zmatek v hlavách

Lze udělat u nás velice snadno. Záleží na tom, zda ten zmatek chcete udělat sami v jiných hlavách nebo svoji hlavu bráníte. Jako člověk tolerantní přistupuju k myšlenkám lidí, které proudí a perlí přes články v tisku tištěném nebo přes celou blogosféru světa webů. Moje tolerance končí v diskuzní stoce. Pravdou je, že část zmatených hlav je zaťatá natolik, že ani snaživý mainstream tento zmatek již nemůže změnit, neboť dle oponentů těch zmatených hlav je ten zmatek nevratně maximální.

21.7.2014 v 18:30 | Karma: 5,82 | Přečteno: 190x | Diskuse| Ostatní

Mirek Picek

Kolektivně do ráje

Lidská historie je od počátku plná nezbytné spolupráce lidských bytostí, protože není tvořena holou plochou osudů každého narozeného člověka, do kterého tepe každý den božské kladivo (pro ateisty jen kladivo dějin), aby z něj byla vytepána vzácně individuální osobnost. Ta vytepaná plocha každého člověka je ale současně mačkána všemi místními tlaky tak, že i když každý člověk je jedinečný, analýzou lidských dějin nakonec můžete zjistit, že na zemi v každé době existují stejně jen tři druhy lidí.

14.2.2014 v 17:00 | Karma: 8,42 | Přečteno: 381x | Diskuse| Společnost

Mirek Picek

Nejsou lidi

Myslím tím politiky a důležité státní úředníky. Nemyslím úředníky jako je sir Humphrey. Vlastně lidi jsou (a je jich plno), jenomže ti správní lidé nejsou na těch správných místech. Můžete namítat, že to není pravda, jenomže vyjímky jen potvrzují pravidlo.

16.10.2013 v 17:00 | Karma: 6,12 | Přečteno: 250x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 965x
Píšu o lidech. Kreslím a maluju lidi, nejraději ženský. ____________________________________________________ Moje obrazy najdete na webu picekmirek.cz nebo některé zde na videu. ____________________________________________________

Seznam rubrik

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky