Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Lid a parchanti v poslanecké sněmovně

V současné české společnosti ovládané obavami a strachem z budoucnosti se chopil moci stratég s velkou moudrou hlavou a trojtou bohabojnou bradou, přičemž využívá vzedmutou vlnu levicového populismu, který vzniká při obavách o ztrátu sociálních jistot v současné společnosti, která z větší části pokládá slovo "pravice" za sprostou nadávku.

Mohutný Zeman svými dosavadními stravovacími návyky zaměřenými na prase a pitným režimem přeorientovaným z tvrdého alkoholu na víno zavdal obavu slovutnému konziliu 12ti lékařů, kteří se budou alespoň jednou měsíčně radit, jak dopomoci jeho tělesné schránce získat lepší design a příznivější PR. Nebezpečí od lékařského konzilia doplněného jistě i o potřebného psychologa či psychiatra může Zemanovi hrozit pouze v případě, když podlehne idiotským zvyklostem dietologa nebo specialisty na jakýkoliv pohyb  a nevyužije pouze odborníky, kteří mu opraví chrup pro bezproblémovou konzumaci ovaru a tlačenky a předepíší správné léky na cukrovku, zvýšený tlak a cholesterol. Tak jak to řeší všechen lid u svého obvoďáka.

Zeman moc dobře ví, proč ho lid miluje, proto svoji image nezmění a zvýšení té lásky se mu podaří ještě větším tlakem a projevenou nenávistí k současným parchantům v poslanecké sněmovně. Většině jeho adorantů je parlamentní demokracie absolutně lhostejná, protože jsou přesvědčeni, že poslanci tam jsou jen kvůli kupčení a hypotékám. Současný postup normalizátora Zemana je jev symptomatický, protože ten  zdlouhavý neustálý boj parlamentních stran nic neřeší a jen zhoršuje ekonomickou situaci země, stejně jako sociální zajištění potřebným.

Smutné je to pro každého člověka, který podniká od počátku devadesátých let ve výrobě, službách a obchodu, ale bohužel nebyl před rokem 89 ve strukturách, které byly na podnikání připraveny. Od veksláků po zahraniční obchod. Ti všichni, kteří se snažili být svobodní a nezávislí na státu jsou lidem špiněni jako paraziti s nenávistným označením "OSVČ" nebo "pravičák". Charakteristickým rysem názoru lidu je ten, že všechny korupční kauzy, rozkrádání fondů, státních a EU dotací je v podstatě dílo pravice, protože i kdyby usvědčený či podezřelý šmejd pocházel z libovolné levicové strany, při tom vlastním podvodu a zločinu se stal pravičákem. Tuto pravdu Zeman moc dobře zná, a proto mistrně svou rétorikou ovládá svůj lid.

Svým názorem mne překvapil předseda sociálních demokratů Sobotka, který zatím stojí na straně skutečných demokratů a jestliže nebude umlácen čepicemi zemano-demokratů okolo Haška, aby také zvedl ruku pro normalizační vládu, budu si myslet, že česká demokracie se přeci jen posouvá správným směrem. Lid si ve své touze neuvědomuje to vzdálenější nebezpečí okamžité výhry Zemanovy vlády, protože lid chce pořádek teď hned a ty "pravičáky" pověsit, pokud je Ištvan nepozavírá. Jenomže absolutní výhra Zemana toto léto znamená pro naši budoucnost velmi dobře promyšlenou normalizaci bez návratu.

Šance ochránit tu hádavou parlamentní demokracii nastane 7.8., kdy svržená  koalice musí ukázat minimálně 101 hlasů, aby veřejně ukázala Zemanovi, že nelžou a mohou s ním dále důstojně bojovat, i když v druhém kole pověří vládu třeba pod dohledem svého psa. Vůbec se nedivím, že svržená koalice 101 nepřistoupila na předčasné volby, protože Zemanova výhra by byla fatalní a jeho vládní loutky s justicí poplácanou po zádech státního zástupce Ištvana by už nemohli ohrožovat poslaneští parchanti, protože sjednocení levičáci by dokázali změnit ústavu na zákonodárnou moc národní jednoty a Ústavní soud by už nemusel být třetí sněmovnou.

2.8.2013

Autor: Mirek Picek | pátek 2.8.2013 10:00 | karma článku: 18,52 | přečteno: 475x
  • Další články autora

Mirek Picek

Víra v hlavě a víra v srdci

V čem je Vaše nebo moje víra? V kompromisu? Charles Bukowski v jednom rozhovoru řekl: "Víra je v pořádku, teda pro ty, co ji mají. Já mám více víry v instalatéra než ve věčné bytí. Oni dělají dobrou práci. Zajišťují, že hovna plavou."

14.1.2015 v 9:55 | Karma: 12,12 | Přečteno: 327x | Diskuse| Ostatní

Mirek Picek

Malevičův čtverec s Pussy Riot

Nenávistné odsudky věrných šikanistů běhajících okolo starých zbrojnošů, živých českých prezidentů Miloše Zemana a Václava Klause mě postrčili k tomu, abych si vyslechl rozhovor Zuzany Tvarůžkové s členkami Pussy Riot, které strávily dva roky v ruském vězení. Marija Aljochinová a hlavně Naděžda Tolokonnikovová mi připomněla problém Malevičova čtverce, o kterém jsem psal před rokem. Nepředpokládám, že ti běhači pochopili o čem Naděžda Tolokonniková vlastně mluví, protože vidí jenom její k..du. Možná by je zasvětil Miloš, ten ví absolutně všechno.

16.11.2014 v 18:30 | Karma: 10,15 | Přečteno: 1239x | Diskuse| Ostatní

Mirek Picek

Zmatek v hlavách

Lze udělat u nás velice snadno. Záleží na tom, zda ten zmatek chcete udělat sami v jiných hlavách nebo svoji hlavu bráníte. Jako člověk tolerantní přistupuju k myšlenkám lidí, které proudí a perlí přes články v tisku tištěném nebo přes celou blogosféru světa webů. Moje tolerance končí v diskuzní stoce. Pravdou je, že část zmatených hlav je zaťatá natolik, že ani snaživý mainstream tento zmatek již nemůže změnit, neboť dle oponentů těch zmatených hlav je ten zmatek nevratně maximální.

21.7.2014 v 18:30 | Karma: 5,82 | Přečteno: 190x | Diskuse| Ostatní

Mirek Picek

Kolektivně do ráje

Lidská historie je od počátku plná nezbytné spolupráce lidských bytostí, protože není tvořena holou plochou osudů každého narozeného člověka, do kterého tepe každý den božské kladivo (pro ateisty jen kladivo dějin), aby z něj byla vytepána vzácně individuální osobnost. Ta vytepaná plocha každého člověka je ale současně mačkána všemi místními tlaky tak, že i když každý člověk je jedinečný, analýzou lidských dějin nakonec můžete zjistit, že na zemi v každé době existují stejně jen tři druhy lidí.

14.2.2014 v 17:00 | Karma: 8,42 | Přečteno: 381x | Diskuse| Společnost

Mirek Picek

Další z mnoha dopisů Miloši Zemanovi

Pravda vítězí. Jistě, pane Zemane. Je to velmi krásné staré heslo, historicky propírané mnoha ústy, které nakonec naši dědové a babičky mohli poprvé uvidět 30.března roku 1920 vyšité na vlajce prvního prezidenta Československé republiky T.G.Masaryka. Váš předchůdce prezident Václav Havel v době federace přeložil pro Slováky a ostatní svět heslo na své vlajce do latiny. Jenomže „VERITAS VINCIT" není pro české husitské potomky to pravé ořechové, chybí tam DEI, protože husité na svých korouhvích měli napsáno "VERITAS DEI VINCIT". Pravda Páně zvítězí.

12.11.2013 v 17:00 | Karma: 21,82 | Přečteno: 767x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Kdo pošle hlas do voleb z ciziny poštou, bude moci jít volit znovu a jinak

24. dubna 2024  10:57,  aktualizováno  13:19

Pravidla pro volby poštou ze zahraničí se ještě oproti původnímu vládnímu návrhu změní....

Psa nechali v rozpáleném autě, po vysvobození uhynul. Majitelé dostali podmínku

24. dubna 2024  13:19

Muž a žena, kteří vloni v létě nechali psa v autě před Jihočeskou zoologickou zahradou Hluboká nad...

Novým šéfem tajné služby se stane brigádní generál Bartovský, schválila vláda

24. dubna 2024  13:11

Novým ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ) bude Petr Bartovský, vláda ve středu schválila jeho...

Ficova vláda schválila zákon o veřejnoprávní televizi, z RTVS bude STVR

24. dubna 2024  13:08

Slovenská vláda ve středu schválila návrh zákona o Slovenské televizi a rozhlasu (STVR). Ten...

  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 965x
Píšu o lidech. Kreslím a maluju lidi, nejraději ženský. ____________________________________________________ Moje obrazy najdete na webu picekmirek.cz nebo některé zde na videu. ____________________________________________________

Seznam rubrik

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky