Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kdy intelektuálům páchne z úst

Není to tehdy, když slyším dokonalé konspirace a teorie, které mají zdůvodnit a obhájit údajný počátek III WW dnem 11.9.2001, kdy se na první místo nesmrtelného nepřítele euroatlantické civilizace stal islám s konkrétní globální armádou - Al Kaidou, protože se tím nepřítelem po kolapsu sovětského bloku stejně někdy stát musel. Ale je to tehdy, když intelektuálové v titulku předkládají filosofické a historické důvody ukotvení viny tohoto euroatlantického světa na všech teroristických událostech uvnitř tohoto světa.

Tito intelektuálové tvrdí, že neexistují vůbec žádné důkazy, které by bez urážky a dehonestace negramota oznazmujícího, že islám jako jedno z největších světových náboženství je vražednou a iracionální ideologií, která je pro nás moderní a civilizované lidi nepřijatelná. A přesto se tomuto bludu podvolili pitomí Američané a vedou již druhou ubohou válku (Irák, Afganistán). Prostě dvě americké administrativy podlehly chybně pochopeným skutečnostem, a proto je třeba nutné tyto polemiky a názory vyslyšet, protože  takto uvažující intelektuálové (většinou sociologové, politologové a antropologové) za největší lidské zlo pokládají nacionalismus. Z něho pramení veškerý terorismus a následné války, islámské náboženství ani omylem.

Na základě obluzení nacionalismem, který je základní součástí euroatlantické společnosti, přijímají lidé většinově chybné teorie, že islám je náboženství hospodářsky zaostalého konce světa a islamisté jsou lidé necivilizovaní, iracionální a nemoderní, bez jakéhokoliv osvícení a od základu nerozvinutí, tzn. netradiční ve smyslu vývoje. A tak tito intelektuálové při vytváření základního morálního principu multikulturalismu říkají, že ti chudáci bratři Cernajevové a nigerijští vrazi mající ve své držce slova "Allah akbar" při svých činech nevraždili z důvodu islámského náboženství, ale z důvodu vzniklého dávno v 16. století v Anglii.

V té době je v Anglii formována lidská společnost v monarchii tak, že oproti ostatním zemím v Evropě se rozhodujícím elementem moci stává parlament a na konci vlády královny Alžběty je moc a nezávislost Dolní sněmovny jednoznačná. V anglické společnosti vykrystalizovala společenství rovnoprávných příslušníků národa, který získal sociální mobilitu a rozšířil se nacionalismus. Na tomto základě intelektuálové vykonstruovali, že se začíná šířit určitý druh šílenství, do této doby nepoznané, které se později označí jako schizofrenie a sociální deprese. Expanze tohoto druhu šílenství se projevuje jako sociální nepřizpůsobivost, nejistota sebou samým, kolísáním mezi odporem k vlastní osobě,  megalomanií a ztrátou totožnosti. Sebevraždy a násilná kriminalita se stala běžnou věcí, stejně jako iracionální zločinnost bez vazby na vlastní zájem. Vraždy bez důvodu majetkového obohacení.

Nacionalismus jako nedělitelná součást živého společenství byl ve své původně anglické podobě demokraticky šířen po světě, ale drasticky také omezil význam Boha, přestože byl spojován s vírou a náboženským jazykem byl i vykládán, byl v zásadě sekulární. Takový způsob našeho života formuje princip národního vědomí a nahradil tak fundamentálně odlišné náboženské, hierarchické vědomí, které v zemích s islámem zůstalo. Jenomže vzhledem k tomu, že nacionalistické principy zdůrazňují individualitu jedinců, má ve své vlastní svobodě možnost volit vlastní osud a to ho žene vpřed, jenomže to komplikuje formování jeho osobnosti.

Tato situace u muslimů nemůže nastat, protože je součástí náboženského a stratifikovaného řádu, kde je postavení a chování každého jedince determinováno původem a samotným Allahem. Problém moderního euroatlantického nacionálně vytvarovaného člověka je ten, že nedokáže vlastně zjistit, kdo nebo co vlastně je a jaký je jeho význam. Proto ho nestabilita daná nacionalismem dezorientuje a projevuje se to jako kulturní nedostatek - anomie. Protože kolektivní intelektuálové vyčítají tomuto příliš individuálnímu nacionálnímu jedinci nedostatek pocitu sounáležitosti, který je podmínkou k dobré duševní funkčnosti, nenarušení formování identity a nespokojenosti se sebou samým, k růstu depresím a společenské nepřizpůsobivosti. A nakonec to vede ke klinickým příznakům, deviacím, vraždám a terorismu.

Bravo Evropo! olej (150 x 100 cm)

A tak tu máme závěr intelektuálů, který vysvětluje proč v nejsvobodnější a nejotevřenější společnosti současné doby, v USA je nejvíce násilných zločinů spáchaných deprivanty spojené zdánlivě s politickou motivací, často spojenou s náboženstvím. Proto vražda spáchaná před staletími z důvodu depresí alžbětinského protestanta k vládnoucímu katolicismu je pro intelektuály na stejné úrovni, jako duševní útrapy muslima, trpícího ztělesněnými křivdami odporného Západu vůči jeho víře. Takto trpící chudák může vraždit v kolektivu stejně trpících deprivantů formou džihádu (útok letadly v NY, bombové útoky v Madridu, atd.), nebo koná na vlastní pěst a tak mrtvých dostatečně nekolektivních západních lidí může být méně. 

Intelektuálové ve svém tažení proti nacionalismu snižují ve svých představách národní důstojnost na pouhý fakt, který řídí strach o úroveň hospodářské konkurenceschopnosti. Pokud by americká velmoc přestala být první na světě, urazilo by to americké vnímání důstojnosti. Tak ploché jsou národy, nic víc v tom prý není. Protože američané zatím nepochopili sami sebe, tak vedli poslední dvě nákladné války, které Blízký východ stejně jen rozhýbaly k nestabilitě a šíří se z něj nepokoje, které nakonec islám upevní v té agresivnější formě. Přestože se Američané na Čínu stále dívají jako na podřadnější mocnost, dochází  k velmi rychlému přesunutí v globální struktuře výroby z celé euroatlantické společnosti do Asie.  Proto intelektuálové předpokládají, že pokud se euroatlantická civilizace nezbaví závislosti na nacionalismu, bude příští střet daleko dražší. 

V rozvinutých moderních evropských společnostech jsou lidé rozděleni do suveréních komunit se stejnou rovností, tato národní příslušnost určuje každému občanu určitou úroveň elity a to ho činí závislým na důstojnosti národa jako celku. Politikům v těchto společnostech nedělá problém přesvědčit národnostně uvědomělé občany k činům v rámci ohrožení nebo vybičování národní prestiže (Německo). Na Blízkém východě to takto nefunguje, tady se národní uvědomění omezuje na vzdělanější vrstvy a jediným tradičním mobilizujícím prvkem je islám, proto jakékoliv ohrožení národní prestiže je ohrožení islámu. Jenomže intelektuálové si najednou odporují, když připouští nerovnost vyspělosti těchto civilizací.

Možná dochází k nastartování změny euroatlantické civilizace snahou o potlačení významu nacionalismu tak, aby byla potlačena iracionální modernita způsobující ztrátu porozumění ve všech sférách lidské reality, přestaly se zaměňovat symboly a objekty při pohledu na lidské jedince v rámci jejich existenciálního umístění a toho, co opravdu lidé ve skutečnosti reprezentují. Jenomže ta snaha množících se intelektuálů po celé euroatlantické společnosti ve skutečnosti vytváří pátou kolonu islámu a páchne jim z úst.

lit: Liah Greenfeld, Nacionalism - Five Roads to Modernity, Harvard University Press 1992

12.6.2013

 galerie CIRKUS

Autor: Mirek Picek | středa 12.6.2013 17:00 | karma článku: 7,71 | přečteno: 700x
  • Další články autora

Mirek Picek

Víra v hlavě a víra v srdci

V čem je Vaše nebo moje víra? V kompromisu? Charles Bukowski v jednom rozhovoru řekl: "Víra je v pořádku, teda pro ty, co ji mají. Já mám více víry v instalatéra než ve věčné bytí. Oni dělají dobrou práci. Zajišťují, že hovna plavou."

14.1.2015 v 9:55 | Karma: 12,12 | Přečteno: 327x | Diskuse| Ostatní

Mirek Picek

Malevičův čtverec s Pussy Riot

Nenávistné odsudky věrných šikanistů běhajících okolo starých zbrojnošů, živých českých prezidentů Miloše Zemana a Václava Klause mě postrčili k tomu, abych si vyslechl rozhovor Zuzany Tvarůžkové s členkami Pussy Riot, které strávily dva roky v ruském vězení. Marija Aljochinová a hlavně Naděžda Tolokonnikovová mi připomněla problém Malevičova čtverce, o kterém jsem psal před rokem. Nepředpokládám, že ti běhači pochopili o čem Naděžda Tolokonniková vlastně mluví, protože vidí jenom její k..du. Možná by je zasvětil Miloš, ten ví absolutně všechno.

16.11.2014 v 18:30 | Karma: 10,15 | Přečteno: 1239x | Diskuse| Ostatní

Mirek Picek

Zmatek v hlavách

Lze udělat u nás velice snadno. Záleží na tom, zda ten zmatek chcete udělat sami v jiných hlavách nebo svoji hlavu bráníte. Jako člověk tolerantní přistupuju k myšlenkám lidí, které proudí a perlí přes články v tisku tištěném nebo přes celou blogosféru světa webů. Moje tolerance končí v diskuzní stoce. Pravdou je, že část zmatených hlav je zaťatá natolik, že ani snaživý mainstream tento zmatek již nemůže změnit, neboť dle oponentů těch zmatených hlav je ten zmatek nevratně maximální.

21.7.2014 v 18:30 | Karma: 5,82 | Přečteno: 190x | Diskuse| Ostatní

Mirek Picek

Kolektivně do ráje

Lidská historie je od počátku plná nezbytné spolupráce lidských bytostí, protože není tvořena holou plochou osudů každého narozeného člověka, do kterého tepe každý den božské kladivo (pro ateisty jen kladivo dějin), aby z něj byla vytepána vzácně individuální osobnost. Ta vytepaná plocha každého člověka je ale současně mačkána všemi místními tlaky tak, že i když každý člověk je jedinečný, analýzou lidských dějin nakonec můžete zjistit, že na zemi v každé době existují stejně jen tři druhy lidí.

14.2.2014 v 17:00 | Karma: 8,42 | Přečteno: 381x | Diskuse| Společnost

Mirek Picek

Další z mnoha dopisů Miloši Zemanovi

Pravda vítězí. Jistě, pane Zemane. Je to velmi krásné staré heslo, historicky propírané mnoha ústy, které nakonec naši dědové a babičky mohli poprvé uvidět 30.března roku 1920 vyšité na vlajce prvního prezidenta Československé republiky T.G.Masaryka. Váš předchůdce prezident Václav Havel v době federace přeložil pro Slováky a ostatní svět heslo na své vlajce do latiny. Jenomže „VERITAS VINCIT" není pro české husitské potomky to pravé ořechové, chybí tam DEI, protože husité na svých korouhvích měli napsáno "VERITAS DEI VINCIT". Pravda Páně zvítězí.

12.11.2013 v 17:00 | Karma: 21,82 | Přečteno: 767x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 965x
Píšu o lidech. Kreslím a maluju lidi, nejraději ženský. ____________________________________________________ Moje obrazy najdete na webu picekmirek.cz nebo některé zde na videu. ____________________________________________________

Seznam rubrik

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky