Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Bublifukový euroismus

Francouzský prezident socialista François Hollande má bobky a vyzývá ECB k manipulaci s měnovým kurzem. Hollandea děsí rychlé zhodnocování eura, jež posílilo z 1,21 dolaru na konci července 2012 na 1,36 dolaru počátkem února letošního roku.

Vydrž eurounijní Bublifuku! Mirek Picek, uhel

Eurozona je šest let v krizi a Evropská centrální banka se záměrně vytvořenou strukturou ESM vtáhla každou vládu evropského státu do dobře připraveného plíživého intervencionismu. A ten mění původní verzi evropské spolupráce, kvůli které vstupovala ČR do EU, stejně tak i eurozónu na zrůdnost, která porušuje základní evropská ekonomická a politická pravidla.

ECB a eurounijní společenství, zejména Mezinárodní měnový fond, se snaží řešit krizi tím, že nedostatek soukromého kapitálu nahrazují veřejnými úvěry. ECB zaměřila své refinanční úvěry a výrobu peněz v objemu 900 miliard eur pro jižní Evropu a Irsko, měřeno podle zůstatků na účtech eurosystému Target. Tyto úvěry měly formu vládních dluhopisů, které ECB sama nakupuje a oznamuje, že přes strukturu ESM zajišťuje státy a banky do libovolně vysokého, tedy neomezeného objemu. Kolektivistická nádhera.

Poskytnuté záruky úspěšně uklidnily trhy (poklesly úroky z tragických 7-8%) a opětovně rozproudily tok peněz z jádra eurozóny na její okraje. Kapitál však do EU proudí i z jiných zemí. Držet euro a nabývat cenné papíry denominované v eurech začalo být pro svět znovu lákavé, což zvýšilo směnný kurz, ale způsobilo nové obtíže. ECB může zhodnocování eura částečně omezit prostřednictvím nákupů zahraničních měn. Nakonec však bude muset přistoupit k inflaci vlastní měny a pokračovat v ní až do chvíle, kdy důvěra v euro klesne zpět na úroveň, kterou měla před vydáním záruk.

Evropská záchranná politika stabilizovala vládní finance a zajistila nižší úrokové sazby předluženým ekonomikám. Jenomže použitý postup vede ke zhodnocování eura a tím k nižší konkurenceschopnosti všech zemí eurozóny, což pravděpodobně skončí debaklem na jihu eurozóny a také ve Francii. Všechny akce ECB brání nižším cenám aktiv, práce a zboží. Jenomže to zadlužené a problémové ekonomiky potřebují, právě proto, aby přilákaly čerstvý soukromý kapitál a udržely si konkurenceschopnost, zatímco zhodnocování eura tento problém naopak zhoršuje. 

Mario Draghi, jako šéf ECB pošle Holladea do háje, protože on dělá svoji práci u svého bublifuku při výrobě peněz. Současná eurounijní kolektivní šance na budoucí zázrak nesmí udělat krok zpět, tak jak to eurohujeři vyčítají všem euroskeptikům po celé Evropě v jejichž čele je Nigele Farage v Evropském parlamentu a Václav Klaus v ČR. Eurounijní společnost vybudovaná socialisty se stala obřím zacykleným eurobublifukem. Berlusconi v Italii neví co má dělat s humoristou Beppe Grillo, který nemůže nikam kandidovat, protože byl před časem odsouzen za zabití 3 lidi a vede zástupy čím dál víc nespokojených davů se současným systémem.

Sociální demokraté v ČR jsou natolik frustrovaní přístupem V.Klause, který se snažil velmi, velmi dlouho odkládat podpis Lisabonské smlouvy schválené vládou, parlamentem i senátem (až ji podepsal 3.11.2009 někde na hradním záchodě), dále odmítá podepsat unijní fiskální pakt (zadlužit ČR v ESM) a také se socialisté bojí možného návratu V.Klause do politického boje o český nebo evropský parlament, nebo nedej bože o prezidentskou funkci v příští volbě. Proto je V.Klaus velezrádce pravdy a lásky. Pravda a láska existuje, jenomže každý občan ji vidí  jinde, ale určitě zvítězí. Amnestie je zástupný problém, kterým se Ústavní soud ani nemůže zabývat.

Bublifukový euroismus je již tak vyvynutý systém, že ho nelze dobrovolně zvrátit,  protože již neexistuje konzervativně pravicová síla, která by to dokázala demokratickými volbami v jednotlivých evropských zemích prosadit.  Britové to dobře vědí, a protože původně vstupovali do EU hlavně kvůli obchodu, je jejich obchodování s takto nastaveným eurounijním systémem v současnosti ztrátové, při srovnání jejich obchodu s ostatním světem. Proto navrhuje Cameron referendum o vystoupení z EU, ale jako chytrá Horákyně až v roce 2015, pokud vyhraje volby.

Socialisté v ČR jsou na beton přesvědčeni, že se co nejdříve ujmou vlády (když jim Zeman letos nepomůže, tak v příštích parlamentních volbách jistě) a těší se na možnost nafukování našeho českého bublifuku dluhů, který schovají do prorůstových investičních opatření, protože jsme žabaři s prozatímním dluhem 40% HDP. Že jsou podniky v ČR v nákladech na práci už na 5tém místě v EU je netrápí, a přestože Kalousek daňově zvedl kde co, socialisti mají pořád kam sahat. Nové daně pro firmy, živnostníky, nemovitosti, finanční transakce a určitě i další daně budou kompenzovány populistickými dárky hodných socialistických strýčků spolu s rozšiřováním zaměstnanecké základny státních úřadů.

Než k tomu v otevřené ekonomice ČR zaměřené hlavně na Německo a EU (80%) dojde, může být eurounijní systém vlivem dosavadních nekompromisních nedemokratických změn (bez voleb či opětovné donucování výměny již zvolených evropských vlád) v nové poloze, která se může zdát i utopistická. Splátky abnormálních dluhů Itálie, Španělska i Francie se blíží a pokud budou muset využít OMT (outright monetray transactions), tzn. že ECB bude kupovat státní dluhopisy zemí, jejichž náklady na financování jsou už neudržitelné a budou tyto státy nutit k dalšímu šetření, začnou v těchto zemích vybuchovat nepokoje nezaměstnaných bez příjmu (25-50% podle věku), ale i zaměstnaných s nižším příjmem, či důchodců s polovičním důchodem.

Za tu utopii, která se může stát realitou, pokládám eurounijní dotační program pro eurounijního občana v takové výši, která dle propočtů eurounijní komise bude vyplácena měsíčně každému loajálnímu eurounijnímu občanovi podle toho, zda je zaměstnán či nezaměstnán  a dle výše průměrné mzdy v dané lokalitě a dalších aspektů tak, aby euroobčané byli finančně zajištěni natolik, aby neměli zájem eurounii rozdrtit a rozsápat. Zkonstruovat složitou dotaci bruselští hoši milují a inflaci vlastně potřebují, neboť takový QE výstřik EU ještě neměla. A co na to řeknou penzisté v Německu?

2.3.2013

 

Autor: Mirek Picek | sobota 2.3.2013 17:00 | karma článku: 20,15 | přečteno: 508x
  • Další články autora

Mirek Picek

Víra v hlavě a víra v srdci

V čem je Vaše nebo moje víra? V kompromisu? Charles Bukowski v jednom rozhovoru řekl: "Víra je v pořádku, teda pro ty, co ji mají. Já mám více víry v instalatéra než ve věčné bytí. Oni dělají dobrou práci. Zajišťují, že hovna plavou."

14.1.2015 v 9:55 | Karma: 12,12 | Přečteno: 327x | Diskuse| Ostatní

Mirek Picek

Malevičův čtverec s Pussy Riot

Nenávistné odsudky věrných šikanistů běhajících okolo starých zbrojnošů, živých českých prezidentů Miloše Zemana a Václava Klause mě postrčili k tomu, abych si vyslechl rozhovor Zuzany Tvarůžkové s členkami Pussy Riot, které strávily dva roky v ruském vězení. Marija Aljochinová a hlavně Naděžda Tolokonnikovová mi připomněla problém Malevičova čtverce, o kterém jsem psal před rokem. Nepředpokládám, že ti běhači pochopili o čem Naděžda Tolokonniková vlastně mluví, protože vidí jenom její k..du. Možná by je zasvětil Miloš, ten ví absolutně všechno.

16.11.2014 v 18:30 | Karma: 10,15 | Přečteno: 1239x | Diskuse| Ostatní

Mirek Picek

Zmatek v hlavách

Lze udělat u nás velice snadno. Záleží na tom, zda ten zmatek chcete udělat sami v jiných hlavách nebo svoji hlavu bráníte. Jako člověk tolerantní přistupuju k myšlenkám lidí, které proudí a perlí přes články v tisku tištěném nebo přes celou blogosféru světa webů. Moje tolerance končí v diskuzní stoce. Pravdou je, že část zmatených hlav je zaťatá natolik, že ani snaživý mainstream tento zmatek již nemůže změnit, neboť dle oponentů těch zmatených hlav je ten zmatek nevratně maximální.

21.7.2014 v 18:30 | Karma: 5,82 | Přečteno: 190x | Diskuse| Ostatní

Mirek Picek

Kolektivně do ráje

Lidská historie je od počátku plná nezbytné spolupráce lidských bytostí, protože není tvořena holou plochou osudů každého narozeného člověka, do kterého tepe každý den božské kladivo (pro ateisty jen kladivo dějin), aby z něj byla vytepána vzácně individuální osobnost. Ta vytepaná plocha každého člověka je ale současně mačkána všemi místními tlaky tak, že i když každý člověk je jedinečný, analýzou lidských dějin nakonec můžete zjistit, že na zemi v každé době existují stejně jen tři druhy lidí.

14.2.2014 v 17:00 | Karma: 8,42 | Přečteno: 381x | Diskuse| Společnost

Mirek Picek

Další z mnoha dopisů Miloši Zemanovi

Pravda vítězí. Jistě, pane Zemane. Je to velmi krásné staré heslo, historicky propírané mnoha ústy, které nakonec naši dědové a babičky mohli poprvé uvidět 30.března roku 1920 vyšité na vlajce prvního prezidenta Československé republiky T.G.Masaryka. Váš předchůdce prezident Václav Havel v době federace přeložil pro Slováky a ostatní svět heslo na své vlajce do latiny. Jenomže „VERITAS VINCIT" není pro české husitské potomky to pravé ořechové, chybí tam DEI, protože husité na svých korouhvích měli napsáno "VERITAS DEI VINCIT". Pravda Páně zvítězí.

12.11.2013 v 17:00 | Karma: 21,82 | Přečteno: 767x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč

  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 965x
Píšu o lidech. Kreslím a maluju lidi, nejraději ženský. ____________________________________________________ Moje obrazy najdete na webu picekmirek.cz nebo některé zde na videu. ____________________________________________________

Seznam rubrik

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky